wat ik doe

  • Ik kom bij je aan huis en luister met aandacht naar je verhalen, herinneringen, gevoelens. Wie was je dierbare precies? Misschien weet je zelf al goed wat er zeker verteld moet worden. Misschien vind je woorden er niet voor en zoek ik samen met je een weg in verhalen en herinneringen. Heb je zelf bestaande teksten die je belangrijk vindt of zijn er naasten die graag zelf willen schrijven of spreken, dan kan dat uiteraard. We bespreken al je ideeën en wensen. We bekijken geselecteerde foto’s en zoeken muziek die de viering ondersteunen.
  • Aan de hand van ons gesprek, krijg ik voeling met wie jouw dierbare was. En welke betekenis hij of zij in je leven had. Vanuit dit gevoel en je verhaal, vertrek ik voor de tekst van de viering. Het levensverhaal is de basis en wordt op een warme, organische manier verwerkt in het geheel. Er kan een rode draad doorheen de viering lopen, aan de hand van een thema of symbool dat jouw dierbare typeert.
  • Ik blijf tussendoor contact houden met je, zodat je met je vragen, bezorgdheden of nieuwe ideeën steeds bij mij terecht kan. Ik stel een draaiboek op voor de viering, zodat alles praktisch vlot verloopt.
  • Indien gewenst, schrijf ik de tekst voor het rouwkaartje.
  • Je krijgt de tekst voor de viering vooraf te lezen zodat aanpassingen nog mogelijk zijn. Het is pas goed als het ook voor jou goed voelt!
  • Indien gewenst (en in overleg met de uitvaartondernemer), maak ik een powerpoint of keynote presentatie met de door jou aangeleverde foto’s.
  • Ik maak met je uitvaartondernemer de nodige afspraken voor de afscheidsviering.
  • Ik ga de afscheidsviering voor als spreker.
  • Indien gewenst, ga ik mee naar de begraafplaats.
  • De tekst van de viering krijg je als aandenken.