over mezelf


Ik ben Liesbeth Goossens. Mijn roots liggen in Vlaams-Brabant maar 12 jaar geleden volgde ik het spoor van de liefde, dat me naar Veldwezelt leidde. Intussen ben ik 1 manlief en 2 prachtpateekes rijker.

Dat ik mensen wilde begeleiden, was al snel duidelijk. Het lijkt alsof die passie zit verweven in mijn DNA. Ik heb 15 jaar ervaring in de sociale sector in mijn rugzak. Eerst in de begeleiding van jongeren binnen de bijzondere jeugdzorg, nadien in het werken met maatschappelijk kwetsbare gezinnen.

Zelf blijven ontwikkelen, leren, zo goed mogelijk in verbinding gaan met mensen en van daaruit ondersteunen en vooruit helpen, dat zijn mijn grote drijfveren. Bijkomende opleidingen gaven en geven me daarin nieuwe input (o.a. systemische gezinscounseling, gesprekstechnieken, oplossingsgericht werken, opleiding duplologie).In de zomer van 2018 heb ik het roer omgegooid en besloot opnieuw de liefde te volgen. Dit keer mijn eigen voorliefde: die voor het begeleiden van mensen die zelf willen ontwikkelen en veerkrachtiger in het leven willen staan. Het was geen ondoordachte keuze. Ik ben eerst zelf tegen de muur gelopen. Een harde les, maar ze bracht me zoveel dichter bij mezelf. Want:

“Aanhoudende stress is eenvoudig een signaal
dat er iets moet veranderen in je leven.
Dat je moet worden wie je bent.
Annita Rogier


En laat dat nu mijn grote missie zijn: mensen laten worden wie ze zijn. Authentieker, dichter bij zichzelf. Want daarin ligt het antwoord om veerkrachtiger in deze prachtige maar complexe wereld je weg te gaan.

Ik ben opgeleid tot professioneel veerkrachtcoach bij BetterMinds@Work, gecertificeerd door de Vereniging voor Erkende Stress en Burn-outcoaches. Daarnaast ben ik opgeleid tot gecertificeerd NLP practitioner door Robin Stevens.